Farvernes betydning når du maler

15 marts 2021 Maya Hindsberg

Farver påvirker ens humør. Det er et meget normalt faktum, som farvepsykologien har fundet ud af. Det er derfor ikke ligegyldigt hvilken farve din maler i Hellerup maler dit soveværelse. En hovedregel er, at mørke farver signalerer ro, hvorimod lyse farver er med til at signalere aktivitet. Det er nemlig en af grundstene i farvepsykologi, som du med fordel kan læse op på, hvis det interesserer dig og lade dig inspirere af, når du skal vælge, hvilken farve du vil have i dit soveværelse, din stue etc.

Der er lavet mange forsøg med farvepsykologi igennem årene, og du kender det sikkert også godt selv fra din hverdag. Når det er mørkt uden for, bliver du mere træt og rolig, hvorimod du får energi, når solen står højt på himlen. Det samme gør sig gældende for mørke og lyse farver.

Hvad er en dårlig plan, når det kommer til soveværelser

En af de ting, du gerne vil undgå er farven rød. Det er nemlig med til at få folks blodtryk til at stige, og får ens stresshormoner til at stige. Det er derfor, at den røde farve er et rigtig dårligt valg, når det kommer til at male dit soveværelse. Derfor er det en bedre ide at gå med f.eks. en mørkeblå farve. Den er kendt for at få folks blodtryk til at falde, og dermed gøre dem mere rolige. 

Står du og overvejer, hvilken farve pigeværelset skal have, er det også en dårlig plan at male det lyserødt. Det har nemlig samme urolige effekt på en, som den røde farve har, selvom det er yndigt. Det er altså at gøre din pige et bjørnetjeneste, hvis du ønsker, at hun skal få god og rolig nattesøvn. Overvej i stedet en mere neutral farve og pynt med flotte gardiner eller lignende i stedet for.

Flere Nyheder