Er du medlem af en fagforening, når du maler for et malerfirma i København?

26 juli 2019 Anders Lundtang Hansen
Er du medlem af en fagforening, når du maler for et malerfirma i København?

Nogle erhverv har nogle bestemte a-kasser og fagforeninger, hvor der tit er overlap mellem disse to instanser, og det også bliver opfordret, at man melder sig ind i begge.

Andre fagforeninger gælder flere forskellige hverv og dækker over mange vifter af beskæftigelserne, hvor der måske så er en afdeling, der tager sig af lige det, som du arbejder med.

Det kan være, at du i forbindelse med en ansættelse hos følgende valgte at melde dig ind i en fagforening: https://malerkanonen.dk/malerarbejde-koebenhavn/

Måske foreslog nogle medarbejdere ligefrem, at du meldte dig ind i en bestemt fagforening, som de andre også er medlemmer af, så I sammen kan stå stærkere, og det gør talsmandens arbejde markant lettere at tale medlemmernes sag.

Den slags er jo ofte vigtig i forbindelse med overenskomstforhandlinger, når der skal forhandles rettigheder, løn og meget mere mellem arbejdsgiverne og arbejdstagerne.

Dette var tidligere meget vigtigt for magtkamp, men som man også har set i moderne tid, så er mange mennesker blevet selvstændige og er således både medarbejder og chef på samme tid. Medarbejderne er blevet inddraget i beslutningerne i firmaet, så det praktiske skel mellem lønmodtager og løngiver er blevet udvisket en del.

Selv arbejdernes kampdag har udviklet sig til at handle mere om fest, end det har handlet om politik længe.

Men derfor skal man ikke droppe fagforeningerne helt, for de kan stadig hjælpe dig, hvis du står i en given sag med din arbejdsgiver, søger erstatning eller andet.

Her kender fagforeningerne reglerne og ved, hvad du kan tillade dig og ikke tillade dig i de givne situationer, og det gælder både, hvis du er faglært eller ufaglært.

Så skulle du få et godt fif om en fagforening, så er det måske med til følge den, for de udbyder ofte også kurser og søger for, at medlemmerne bliver rystet sammen, og det kan man jo altid glæde sig over.

Flere Nyheder