De velkendte vinduer er sidehængte vinduer

17 oktober 2021 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Du har med garanti set en masse former for sidehængte vinduer før, men du har nok bare ikke være bevidst om, at det var det, man kaldte dem: Sidehængte vinduer.

Det er den slags klassiske vinduer, men hovedsageligt deler på midten, mens der er et midterparti i midten, så man kan åbne den ene side af vinduet, eller man kan åbne den anden side – og man kan selvfølgelig også åbne dem begge samtidig, så man har midterpartier til at dele dem om.

Man kan også få dem i en udgave, for det kun er en enkelt rude, som man åbner ud til den ene side eller den anden side.

Som regel har man rammerne malet i hvidt, men man kan også male dem i flere andre farver.

Man kan åbne vinduer lidt på klem, eller man kan åbne dem helt op, hvis man trænger til gennemtræk, men pas på, at der ikke flyver fugle ind, eller at vinduerne smækker op eller i, så de kan gå i stykker.

De fleste vælger sidehængte vinduer

Som sagt var det nok ikke det udtryk, som du var mest bekendt med, før du læste denne artikel – hvis du overhovedet havde hørt udtrykket før: Et sidehængt vindue.

Man finder den slags i rækkehuse, villaer, lejligheder og meget andet, for de er billigere at producere end de gammeldags vinduer; de er nemme at betjene, male om og have åbne eller på klem.

For mange er det den type vinduer, som man tænker på som hovedeksemplet, når man tænker på et vindue, for det er den slags type, som man indsætter i de fleste hjem, når man laver dem uden at have et forudgående ønske fra den kommende beboere.

Er man entreprenør eller lignende, så bruger man som regel denne type vindue som standardeksemplet, når man skal vælge at sætte vinduer i.

 

Flere Nyheder