Brug broccolien fra haven til at lave en lækker broccolisalat

Brug broccolien fra haven til at lave en lækker broccolisalat

Broccoli er en herlig grøntsag at gro i haven. Det skyldes ikke mindst, at den giver en så god mæthedsfornemmelse. Derudover er det for mange lidt af en sejr, når det lykkes for dem at dyrke broccoli. Det kræver nemlig nogle evner og noget snilde at gøre det. Hvis broccolien ikke bliver høstet på det rigtige tidspunkt, risikerer du, at den går i stok. Hvilket vil sige, at den får blomster. Broccolien er de ufærdige blomsterknopper. Derfor er du netop ikke interesseret i, at den går i stok. 

Hvis det er lykkedes dig at få høstet nogle gode og store broccolihoveder, er du måske nu i tvivl om, hvad du så skal bruge dem til. Det er ærgerligt, hvis de ikke bliver brugt til noget god og nærende mad, når du nu har lagt så meget arbejde i at fremstille dem.

En af de retter, som du med fordel kan servere for hele familien, er broccolisalat. Det er en lækker salat, hvor broccolibukketterne og broccolistilken er salatens base. Det gør, at du får brugt hele grøntsagen. Der går ikke noget til spilde. Det er også rart, når du har brugt så meget energi på at lave dem. 

Broccolisalat kan laves på mange forskellige måder. Der er derfor som sådan ikke nogen rigtig eller forkert måde at gøre det på. Hvis du gerne vil have en opskrift at følge, når du laver salaten, er det dog oplagt for dig, at du ser nærmere på hjemmesiden dk-kogebogen.dk. Det er en stor opskriftsamling, hvor du nemt kan finde lækre opskrifter på broccolisalat og en lang række andre retter. 

Traditionelt bruger man broccoli, bacon, tørrede tranebær, solsikkekerner og dressing til en broccolisalat. Du kan dog variere dressingen, som det passer dig. For eksempel er der også mange, der bruger rødløg og rosiner, hvis de ikke har tranebær. Det er også med til at give salaten en god smag.